Feljelentés

Nagyon nem kedvelték a fesztiválozók az adóellenőröket

A rendezvény látogatói közül nagyjából 60-80 fő jelent meg az ellenőrzés közben. Közülük többen is az eljárást mobiltelefonnal rögzítették.

2015.08.26 08:28ma.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársait akadályozták munkájuk végzésében augusztus közepén Velencén, egy fesztiválon, ezért a NAV ismeretlen személyek ellen büntetőfeljelentést tett.

A NAV adóellenőrei és pénzügyőrei ellenőrzést tartottak augusztus közepén, egy velencei rendezvényen, ahol a nyugtaadási kötelezettséget ellenőrizték - írta közleményében a hivatal.

Az ellenőrzés közben egy, a sátorhoz érkező férfi - aki a fesztivál főszervezőjének mondta magát - minősíthetetlen hangnemben kezdte sértegetni az eljárókat. A rendezvény látogatói közül nagyjából 60-80 fő jelent meg az ellenőrzés közben. Közülük többen is az eljárást mobiltelefonnal rögzítették. Miután egyik NAV munkatárs a felvétel abbahagyását kérte, ketten azt állították, hogy erőszakkal akarta elvenni tőlük az eszközt.

Eközben a tömeg körbezárta és visszatartotta a munkájukat végző adóellenőröket és pénzügyőröket. A helyszínre érkező rendőrök fellépésének köszönhetően a helyzet normalizálódott.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt büntetőfeljelentést tett, és a jövőben is fellép azok ellen, akik munkatársait bármilyen módon fenyegetik, illetve akadályozzák munkájuk végzésében - zárul a NAV közleménye.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.