NAV

Nem lesz dohány a debreceni dohányból

Illegálisan működő dohányüzemet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Debrecenben.

2015.05.28 12:06MTI

A NAV sajtóreferense, Jánvári Regina elmondta: május 19-én, a pénzügyi nyomozók és járőrök rajtaütésekor javában folyt az adózatlan jövedéki termék nagyüzemi gyártása, az ott tartózkodók a szárított dohánylevelek darabolását és kiszerelését végezték.

Az összehangolt akcióval 72 millió forint értékű, 3 tonnányi dohány feketepiaci terítését sikerült megakadályozni - összegezte a sajtóreferens.

Az ügy részleteiről kiderült: az illegális dohánygyár Debrecen külterületén működött. A tettenérés pillanatában az elhagyott gazdasági épületben négyen dolgoztak, ők a dohánylevelek darabolását, kiszerelését, mérlegelését, csomagolását végezték. A munkások a telephely tulajdonosáról nem tudtak semmilyen információt adni.

A pénzügyőrök a dohányleveleket és a berendezést lefoglalták, majd büntetőeljárást indítottak költségvetési csalás és jövedékkel való visszaélés elősegítése miatt.

Jánvári Regina elmondta, hogy a lefoglalt dohány feketepiaci értékesítése 42 millió forint bevételkiesést jelentett volna a költségvetésben.

Az elkövetők öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak - tette hozzá

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.