NAV

Szja 1+1%: sok kicsi sokra megy - itt a szervezetek listája

Évek óta nagyjából csak a fele ajánlja fel adójának egy százalékát abból a mintegy négy és félmillió állampolgárból, aki személyi jövedelemadót fizet. Még pótolhatja, ha elmulasztotta!

2015.05.16 08:45ma.hu

Idén május 20-áig lehet rendelkezni azoknak is, akik már korábban benyújtották a bevallást, de egyetlen szervezetet sem jelöltek meg kedvezményezettként - írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.

Aki személyijövedelemadó-bevallást nyújt be az adóhivatalnak, egyúttal rendelkezhet arról, hogy adójának 1+1 százalékával támogat civil szervezetet, egyházat, illetve a Nemzeti Tehetség Programot.

A NAV honlapján valamennyi támogatható szervezet, annak adószáma, illetve technikai száma is megtalálható: http://nav.gov.hu/nav/szja1_1 .

Felajánlásokat kizárólag a listán szereplők kaphatnak, vagyis azok a szervezetek, amelyek szeptemberig regisztráltak a NAV-nál és megfelelnek a támogatás feltételeinek.

Azok az adóforintok, amelyekről nem rendelkeznek az adózók, a költségvetésben maradnak.

Az a pénz azonban, amit az állampolgárok támogatásként felajánlanak, leggyakrabban gyermekek gyógyítását és állatmenhelyek működését szolgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.