NAV

Rég lejárt szavatosságú kekszeket, márkás csokikat akartak piacra dobni

132 raklap lejárt szavatosságú élelmiszert és elektronikai eszközt, valamint a szavatossági idő átdátumozásához használatos vonalkódos címkéket, dátumbélyegzőt, dátumcímkéket és festékszóró pisztolyt találtak egy gazdálkodó telephelyén Bács-Kiskun megyében.

2015.03.16 16:39ma.hu
Facebook/Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A NAV pénzügyőrei a rendőrség munkatársaival közösen tartottak ellenőrzést egy magyar gazdasági társaság fülöpjakabi telephelyén.

A raktárhelyiségek vizsgálatakor 132 raklap élelmiszert és elektronikai eszközt találtak. Közelebbről szemügyre véve kiderült, hogy a felhalmozott, gyerekek számára készített kekszek, márkás csokoládék, energia és egyéb üdítőitalok, kávékapszulák eredeti szavatossági ideje – több termék esetében már 2013-ban és 2014-ben – lejárt.

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a telephelyen található nagy mennyiségű vonalkódos címkével, dátumbélyegzővel, dátumcímkével és festékszóró pisztollyal az eredeti lejárati időt eltüntetve, már új szavatosságot "adtak" a raktárban található termékek többségének.

A pénzügyőrök a termékek jellegére és a tapasztalt szabálytalanságokra tekintettel haladéktalanul értesítették a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának munkatársait, akik a lejárt szavatosságú termékeket lefoglalták és az ügyben eljárást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.