Lecsapott a NAV

Hamis sportcipőkkel volt tele a kamion

13 ezer pár, hamis márkajelzéssel ellátott sportcipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Rajkánál, egy Szlovákiából érkezett kamionban.

2015.03.12 09:19Havariapress

A NAV pénzügyőrei Rajkánál ellenőriztek egy magyar rendszámú teherautót, amely a fuvarlevél szerint Szlovákiából szállított 17 ezer pár lábbelit Budapestre.

A jármű rakterében talált, vászonból készült sportcipőkről a pénzügyőrök feltételezték, hogy azok nem eredetiek, ezért szakértőt rendeltek ki. Az előzetes szakértői vélemény alapján a cipőrakomány a Converse védett márkajelzés ismertető jegyeit hordozza, amelyeket a védjegyjogosult engedélye nélkül gyártottak, így azok alkalmasak a vásárlók megtévesztésére.

A NAV az összesen 13 ezer darab, mintegy 67 millió forint értékű hamis cipőt lefoglalta, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőfeljelentést tett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.