Választás előtt

Orbán Viktor: a nulla a jó jövedelemadó-kulcs

Az embereket nem szabad adóztatni, amikor keresnek, akkor kell adóztatni, amikor elköltik a pénzt, ez sokkal igazságosabb, és kevésbé kijátszható.

2015.03.06 15:00MTI

Orbán Viktor miniszterelnök a nullát nevezte a jövedelemadó ideális kulcsának a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pénteki rendezvényén.

Az embereket nem szabad adóztatni, amikor keresnek, akkor kell adóztatni, amikor elköltik a pénzt, ez sokkal igazságosabb, és kevésbé kijátszható - mondta a kormányfő a Gazdasági évnyitó című gazdaságpolitikai fórumon.

Orbán Viktor kijelentette: a két nagy áfa-kijátszási módszerből az egyiket az online pénztárgépek bevezetésével sikerült radikálisan visszaszorítani, és a másikat is sikerülni fog a szállítmányozás területén az ekáer-rendszer (elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer) bevezetésével.

Ezért, ha sikerül beszedni az adókat, folyamatos lehet az adócsökkentés politikája a következő években - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.