Elfogadták a költségvetést

Se új adó, se adóemelés - ilyen az év Nagykanizsán

A város pénzügyi helyzete stabil, de takarékos gazdálkodást várnak el az intézményektől és a hivataltól.

2015.02.13 14:47MTI

Új adót nem vet ki és az eddigieket sem emeli meg Nagykanizsa önkormányzata, amely a tavalyi tartalékok felhasználásával fogadta el idei költségvetését - közölte pénteki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Dénes Sándor (Fidesz-KDNP) elmondta: 11,6 milliárd forintos bevételi és kiadási főösszeggel fogadta el költségvetését csütörtökön a város közgyűlése.

A bevételi oldalon 8,6 milliárd forint szerepel, amelyet a tavalyi 2,2 milliárd forint működési és 0,8 milliárd forint fejlesztési célú maradvánnyal egészített ki az önkormányzat.

A polgármester hangsúlyozta: sem új adó kivetésére, sem pedig a meglévő helyi adók emelésére nincs szükség.

Hozzátette, hogy a város pénzügyi helyzete stabil, de takarékos gazdálkodást várnak el az intézményektől és a hivataltól.

Az egyes tételeket sorolva említést tett arról, hogy Nagykanizsán a munkahelyteremtést kiemelten kezelve 50 millió forintot különítettek el azon vállalkozások támogatására, amelyek új dolgozóknak biztosítanak álláslehetőséget. Az ipari park bővítésére 315 millió forintot szánnak, további 70 milliót pedig ingatlanvásárlásokra.

A város 3,2 milliárd forintot költhet idén beruházásokra, amelyek közül jelentősebb a városközpont folytatódó korszerűsítésére szánt 900 millió forint, amelyből 433 milliót támogatásból fedeznek majd. Folytatódik a szociális célú városrehabilitációs program is, amelyre 511 millió forintot fordítanak - sorolta Dénes Sándor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.