Csak a félreértések elkerülése végett

Pontosított az Állami Számvevőszék a NAV-val kapcsolatban

Közleményben pontosította a félreértések tisztázása érdekében az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a keddi sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre adott válaszát.

2014.12.02 21:02MTI

A közlemény szerint "a Nemzeti Adó- Vámhivatal (NAV) 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban a felkérések ellenére egyszer sem töltötte ki az ÁSZ integritás-felmérésének kérdőívét. Ezért az ÁSZ a 2013. évi zárszámadás ellenőrzése során, az ellenőrzési program részeként kötelezte a NAV-ot az integritás-felmérés kérdéseinek tanúsítvány formájában történő megválaszolására. Ennek a NAV eleget tett, majd két héttel később a 2014. évi integritás-felmérés kérdőívét megválaszolta."

A számvevőszék integritás felmérése olyan kérdésekre keresi a választ, hogy egy adott közintézményben mekkora a korrupciós veszélyeztetettség, illetve arra, hogy milyen belső kontrollrendszert épített ki a szervezet a korrupciós veszélyek kivédése érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.