NAV

Százmilliós áfacsalás: kínai cipőkkel, szlovák "segítséggel"

Kifejezetten adóelkerülés céljára létrehozott magyar cégek nevében áfa- felfüggesztéssel, áfa megfizetése nélkül Szlovákiában vámkezeltetettek.

2014.08.01 09:18Havariapress

Adóelkerülés céljára létrehozott magyar cégek nevében, Szlovákiában vámkezelt cipőket foglalt le 600 millió forint értékben a NAV több helyszínen megtartott akciója során.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal száz munkatársa - pénzügyi nyomozók és adórevizorok - vett részt az egyszerre hatvan helyszínen megtartott akcióban. A fővárosban és az ország különböző pontjain működő üzleteket és raktárakat szálltak meg, s a vizsgált kft. telephelyén 140 ezer pár cipőt foglaltak le 590 millió forint értékben.

A gyanú szerint egy távol-keleti állampolgárok által működtetett kft. Kínából rendelt nagy mennyiségű árut, amit kifejezetten adóelkerülés céljára létrehozott magyar cégek nevében áfa felfüggesztéssel, áfa megfizetése nélkül Szlovákiában vámkezeltetettek. Az így beszerzett különféle cipőket Magyarországra szállították és értékesítették. Az értékesítésből származó bevételeiket eltitkolták, és csaknem 250 millió forint áfát nem fizettek be az államkasszába.

A lefoglalással az állami költségvetést ért kár megtérül. Az akcióban beszerzett és lefoglalt bizonyítékok felhasználásával folyik a nyomozás költségvetési csalás gyanúja miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.