Nőtt az adakozási kedv

1+1 százalék: többen adunk kevesebbet

Nőtt a magyarok adakozási kedve az ezredforduló óta, egyre többen adjuk adónk 1+1 százalékát civil szervezeteknek és egyházaknak, az erre fordított összeg azonban némileg csökkent az elmúlt néhány évben.

2014.05.21 07:26MTI
freedigitalphotos.net/anankkml

A személyi jövedelemadóból (szja) felajánlott 1+1 százalékokról 2011-ben 3,25 milllió érvényes nyilatkozat érkezett be a NAV-oz, a felajánlott összeg 15,9 milliárd forintot tett ki. Ez több mint egymilliárd forinttal maradt el az előző évitől, ami a lap szerint az egykulcsos szja bevezetésének tudható be.

A következő évben 3,37 millió nyilatkozat volt, a ténylegesen felajánlott 1 százalékok összege azonban 12,5 milliárd forintra csökkent - írta a Napi Gazdaság szerdán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.