Hamarosan lejár a határidő

Február 25-ig kell bevallani a vállalkozói szja-t

Az egyéni vállalkozóknak és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek február 25-ig kell bevallaniuk és befizetniük személyi jövedelemadójukat a 1353 számú nyomtatvány kitöltésével.

2014.02.21 17:34MTI

Az egyéni vállalkozók 2013. évi tevékenységükről az előző évekhez hasonlóan a bevallás csomag 1353-13-as lapjainak kitöltésével számolhatnak el, melynek a sorszámozása az idén megváltozott.

A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozók egészségügyi szolgáltatási járulékát és nyugdíjjárulékát is ebben kell bevallani a NAV honlapján közzétett tájékoztató szerint. Az elektronikus bevallásra kötelezettek csak elektronikusan nyújthatják be bevallásukat.

Az egész évben a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) szerint adózó vállalkozót egyéni vállalkozóként nem terheli szja-bevallási kötelezettség, a13KATA nyomtatványon kell nyilatkoznia az adóévben elért bevételéről.

Azoknak, akik az év során részben kata, részben szja kötelezettek, mind a két bevallást be kell nyújtaniuk az alanyiságuknak megfelelő időszakokra. A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózók kizárólag belföldi pénzforgalmi számlájukról utalhatnak, egyéb esetben az adókötelezettség átutalással, a kijelölt ügyfélszolgálatokon bankkártyás befizetéssel és csekken is teljesíthető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.