200 milliót nem fizetett be

Három évet kapott a kecskeméti adócsaló vállalkozó

Jogerősen három év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a kecskeméti vállalkozót, aki Törökországból importált ruhaneműk után mintegy 200 millió forintnyi adó befizetését mulasztotta el.

2014.02.07 13:27MTI

A táblabíróság adócsalás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat és a szabadságvesztés büntetés mellett egymillió forint vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben.

A jelenleg ötvenéves nő 2008 februárjában Kecskeméten azért alapított egy kft.-t, hogy ruházati nagykereskedelmet foglalkozzon.

Május és november között több mint 12 millió amerikai dollár – mintegy 2,43 milliárd forint – értékű textilárura kért vámkezelést azzal, hogy a termékeket Lengyelországban értékesíti.

A benyújtott okmányokkal szemben a ruházati áru egy részét azonban két magyarországi cégnek adta tovább. A belföldi értékesítés után a vállalkozásnak áfafizetési kötelezettsége keletkezett, azonban ezt a vádlott nem vallotta be. A cég terhére az adóhatóság 200 millió forint adókülönbözetet állapított meg.

A nő egy másik, általa irányított textilkereskedelemmel foglalkozó cég nevében valótlan adóbevallást nyújtott be, és több mint egymillió forint társasági adó befizetését mulasztotta el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.