Kisalföld

Félmilliárdos áfacsalásra derült fény Győr-Moson-Sopronban

A gyanú szerint a csoport négy Budapesten és egy Szlovákiában bejegyzett cégen keresztül exportra hivatkozva áfa nélkül vásárolt húskészítményeket, amelyeket azonban nem vittek ki az országból.

2014.02.04 10:46MTI

Félmilliárd forintos, vágósertésekkel és hússal elkövetett áfacsalás három gyanúsítottját vették őrizetbe Győrben és Csornán adónyomozók - írta a Kisalföld.

A megyei napilap kedden számolt be arról, hogy a nyomozók az előző nap egyszerre 31 helyen tartottak házkutatást a hajnali órákban.

A gyanú szerint a csoport négy Budapesten és egy Szlovákiában bejegyzett cégen keresztül exportra hivatkozva áfa nélkül vásárolt húskészítményeket, amelyeket azonban nem vittek ki az országból, hanem itt, az általános forgalmi adót felszámítva értékesítettek. Másfelől magyarországi cégük könyveiben nem szerepeltették azokat a Szlovákiában vásárolt sertéseket, amelyeket már a határon innen dolgoztak fel - olvasható a lapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.