Autógumi kereskedés, javítás

Adócsalás miatt lefoglalták egy mezőkövesdi cég húszmilliós árukészletét

Adócsalás miatt a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói lefoglalták egy mezőkövesdi autógumi kereskedéssel, és gumik szervízelésével foglalkozó cég mintegy húszmillió forint értékű gumiabroncs és felni készletét.

2014.01.10 12:09MTI

Kovács Dorina főhadnagy, a testület észak-magyarországi regionális igazgatóságának sajtóreferense elmondta, hogy a gyanú szerint a cég több, valójában nem működő gazdasági társaság nevében Németországból szerzett be autógumikat és felniket, amelyeket mezőkövesdi telephelyén értékesített.

Az ügyvezető az árut belföldi beszerzésűnek tüntette fel, így a gumik és felnik után az áfát senki nem fizette meg. Összesen 110 millió forint értékű árut szereztek be így. Az adócsalással okozott hiány fedezeteként a pénzügyi nyomozók lefoglaltak 1100 autógumit és 250 felnit.

A nyomozás adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás miatt folyik, ami akár öt év szabadságvesztéssel is büntethető - tette hozzá a szóvivő. Megjegyezte, hogy a cégnél adóvizsgálatot is indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.