Röszkén

Védett madarakat találtak egy töröknél - de legalább élnek a tengelicek

A pénzügyőrök a madarakat lefoglalták, és biztonságba helyezték a Kiskunsági Nemzeti Parkban.

2014.01.07 11:10MTI
Fotó: MTI, archív

Védett madarakat, élő tengeliceket találtak egy francia autóban Röszkén - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-Alföldi Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense elmondta, a pénzügyőrök egy belépésre jelentkező török férfi által vezetett, francia rendszámú személygépjármű ellenőrzése során a hátsó ülésen egy bevásárlótáskában elhelyezett kalitkában hat élő tengelicet találtak.

Az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség munkatársa előzetes szakvéleménye alapján a madarak védett fajhoz tartoznak, ezért szállításukhoz engedély szükséges.

A pénzügyőrök a madarakat lefoglalták, és biztonságba helyezték a Kiskunsági Nemzeti Parkban. A török férfi ellen a rendőrség természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.