Előállították

Bekerül a hírekbe: nyilvánosan szívott marihuánás cigarettát a 4K! elnöke

Mielőtt rágyújtott, az elnök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nádor utcai irodájában jelképesen befizette az áfát egy gramm marihuána után.

2013.12.05 19:45MTI

Előállította a rendőrség Istvánffy Andrást, a Negyedik Köztársaság (4K!) párt elnökét, miután nyilvánosan elszívott egy marihuánás cigarettát.

Mielőtt rágyújtott, az elnök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nádor utcai irodájában jelképesen befizette az áfát egy gramm marihuána után.

A közlemény idézi Istvánffy Andrást, aki azt mondta, polgári ellenállásként értékeli a történteket, mert szerinte tűrhetetlenné vált a képmutatás. "Nem akarok olyan világban élni, ahol ha péntek este megiszom egy pálinkát, akkor én rendes magyar ember vagyok, ha viszont egy jó barátom mellettem rágyújt egy füves cigire, ő bűnöző" - olvasható a közleményben.

Mint fogalmazott, Magyarországon az egész rendszer csalásra épül, a nagyvállalatok és a politikai kaszt összejátszanak és a törvények felett állónak tekintik magukat, a NAV "szemet huny" az adócsalások felett, az "oligarchapártok" pedig olyan törvényeket alkotnak, amelyekkel a hétköznapi embereket csalásra kényszerítik. A párt szerint a rendőrségnek a valódi bűnözőket kellene üldöznie, "a hétköznapi emberek cseszegetését pedig abba kellene hagynia".

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az MTI-nek az ügyről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.