MSZP javaslat

Az igazi rezsicsökkentés: legyen olcsóbb a benzin!

Ezen a téren az állam nem tudja más profitjának elvételével segíteni az állampolgárokat, kénytelen lenne saját zsebébe nyúlni.

2013.10.24 14:25MTI

Az üzemanyagok árának 20-22 forintos csökkentését lehetővé tévő indítványt nyújt be a parlamentnek az MSZP.

Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: olyan módosító javaslatot adnak be a jövő évi adötörvényekhez, amely a jövedéki adó mérséklésével lehetővé teszi az üzemanyagárak csökkentését.

A szocialista politikus ezt azzal indokolta, hogy újra 400 forint fölé emelkedett a benzin ára, ami a kormányváltáskor még 300 forint alatt volt. Az MSZP-s képviselő szerint a több mint százforintos drágulás elviselhetetlen teher az autósoknak.

A Mol Nyrt. szerdán bruttó 2 forinttal emelte a 95-ös benzin árát, ezzel a benzin átlagára 401-402 forintra nőtt, a gázolajé nem változott, 420-421 forint maradt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.