Román kamionban

Ford-lámpák közt lapult a csempészcigi

2 millió forint értékű csempészcigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a napokban abban a román teherautóban, amit az 55-ös főúton állítottak meg, Kisszállás határában.

2013.08.29 08:55Havariapress

Az 55-ös főúton, Kisszállás határában állítottak meg egy román teherautót a NAV munkatársai a napokban. A fuvarlevélből kiderült, hogy a jármű Ford lámpákat szállít Olaszországból Romániába, azonban a feltüntetett útvonalhoz képest éppen az ellenkező irányba tartott, ezért a pénzügyőrök a rakomány tételes vizsgálata mellett döntöttek.

A tompai határkirendeltségen, ahol a teherautót röntgennel is átvizsgálták, kiderült, hogy mást is szállít a lámpákon kívül. A kamion kirakodása után a pénzügyőrök összesen 35 ezer 930 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak, fekete nejlonzsákokba csomagolva. A 21 millió forint értékű dohányárut a NAV munkatársai lefoglalták, és a sofőrrel, valamint a járművel együtt átadták a pénzügyi nyomozóknak, akik jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás miatt eljárást indítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.