Éjfél a határidő!

Négy és félmillió szja-bevallás hiányzik!

Négy és félmillió szja-bevallást vár a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ma éjfélig. Ne másoljuk a tavalyi évet, amikor 650 ezren késedelmesen adták be bevallásukat.

2013.05.21 10:59ma.hu

Ma éjfél a határidő az szja-bevallás leadására, és ugyancsak ma éjfélig kell megfizetni a bevallásban megállapított pótlólagos kötelezettségeket. A személyi jövedelemadót a 10032000-06056353, az egészségügyi hozzájárulást a 10032000-06056212 számlaszámra kell befizetni vagy átutalni. Átutalás esetén a közlemények rovatban fel kell tüntetni az adózó adószámát vagy adóazonosító jelét. Postai befizetéshez csekket a NAV ügyfélszolgálatain lehet kérni.

A NAV megyei adóigazgatóságainak központi ügyfélszolgálatai hosszabbított nyitva tartással várják az adózókat. Ezen idő alatt segítenek az ügyfélkapu megnyitásában, a bevallás elkészítésében, átveszik a bevallásokat, bankkártyával lehet fizetni, felvilágosítással szolgálnak, csekket adnak a befizetéshez.

A NAV honlapja (www.nav.gov.hu) is segít. Pár kattintással letölthető maga a bevallás, és a kitöltéséhez segítséget nyújtó keretprogram. (Bal oldalon felül, narancssárga gomb SZJA felirattal.) A honlapon középen, a „Fontos” menüpont alatt megtalálhatóak a címek, ahová a kitöltött bevallást el kell küldeni, és a számlaszámok, ahová a fizetendő adót kell átutalni. Sőt megtekinthető egy kisfilm is, amely a bevallás kitöltésében nyújt segítséget. Akinek további személyes segítségre van szüksége, hívja a 06-40-42-42-42 zöld számot, ahol a NAV munkatársai a mai napon 20.00 óráig adnak választ a bevallás kitöltésével kapcsolatban felmerült kérdésekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.