Razzia

Ellenőrzést tartott a NAV a nyíregyházi piacon

A rostán többségében külföldi vállalkozások akadtak fenn, az ellenőrök negyven esetben szabtak ki 40 és 50 ezer forint közötti helyszíni bírságot, egy esetben pedig nem fizetés miatt árut foglaltak le.

2013.04.24 18:41MTI

Összehangolt ellenőrzési akciót tartott mintegy száz adóellenőr, pénzügyőr, adóvégrehajtó és élelmiszerbiztonsági felügyelő szerdán a nyíregyházi piacon - tájékoztatott Nagy Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adóigazgatóságának igazgatója.

Nagy Zoltán elmondta: a Tokaji úti piaci razzia során elsősorban azokat a kereskedőket akarták kiszűrni, akik az adófizetési kötelezettség alól próbáltak meg kibújni. A találati arány majdnem százszázalékos volt, az ellenőrzött kereskedők nagy része feketén, adószám nélkül végzete tevékenységét - tette hozzá.

A rostán többségében külföldi vállalkozások akadtak fenn, az ellenőrök negyven esetben szabtak ki 40 és 50 ezer forint közötti helyszíni bírságot, egy esetben pedig nem fizetés miatt árut foglaltak le.

Az akció azokat a bejelentett vállalkozásokat is érintette, amelyek nagyobb összegű adótartozást halmoztak fel - közölte Nagy Zoltán. A piac nyilvántartása alapján a hatóság látómezejébe került vállalkozásoknak összesen 17 millió forint adótartozásuk volt, ebből mintegy négymillió forintot sikerült a helyszínen behajtaniuk az adóellenőröknek.

Az akció során az élelmiszer-biztonsági felügyelők és a vámosok több olyan árucikkre bukkantak, amelyek nem rendelkeztek forgalomba hozatali engedéllyel, hamis márkajelzés szerepelt rajtuk, vagy a márkás jelzésű csomagolás gyengébb minőségű terméket rejtett. Ezeket a termékeket lefoglalta és megsemmisíti a hatóság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.