Ócsán

Illegális mosóporgyártó üzemet derített fel a NAV

Illegális mosóporgyártó üzemet derített fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Ócsán. Külföldről behozott, bizonytalan eredetű mosóport és folyékony mosószert ismert márkákéra emlékeztető flakonokba töltöttek, majd viszonteladókon keresztül valószínűleg az egész országban árusították.

2013.02.04 21:00MTI

Az M1 esti Híradója hétfőn úgy értesült, hogy a vámhivatal tíz tonna ismeretlen eredetű tisztítószert és több száz, ismert márkák jelzéseivel ellátott, töltésre előkészített palackot foglalt le. Megtalálták a fóliázó gépeket és a csomagolóanyagot készítő nyomdát is. Az üzem két dolgozóját gyanúsítottként hallgatták ki.
   
A hírműsorban Sárközi Alexandra, a NAV bűnügyi szóvivője azt mondta, a helyszínen talált fuvarlevelek alapján vizsgálják a Magyarországra beérkezett áru tényleges mennyiségét, és elkezdték felderíteni a vevői kört is. A gyanúsítottak köre még bővülhet.
   
Az ócsai üzemet a NAV bezárta, a cég vezetőit iparjogvédelmi jogok megsértése miatt vonhatják felelősségre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.