Sok magyarországi vállalkozást érint

Mazars: változnak a kormányközi adóegyezmények

Sok magyarországi vállalkozást érint, hogy a magyar kormány az elmúlt három évben több külföldi országgal, például a Németországgal és az Egyesült Államokkal megkötött adóegyezményét módosította, illetve több régi egyezmény újratárgyalása jelenleg is folyik.

2013.01.17 10:21MTI

A Mazars nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat legfrissebb jelentése.

A tanácsadó közleménye szerint azért érdemes a változásokat követni, mert vannak passzusok, amelyek kiterjesztik az adóztatási lehetőségeket, míg mások hatására kedvezőbbé válik az osztalék forrásadóztatása.
   
A tájékoztatás szerint Magyarország legtöbb hatályos adóegyezményét az 1970-80-as években kötötte, amelyek felülvizsgálata - a jelentősen megváltozott gazdasági és adózási környezet miatt - az elmúlt években kezdődött el.
   
A Nagy-Britanniával és Németországgal aláírt adóegyezmény tavaly év eleji változása után az idén január 1-jétől a Dániával, Katarral és Grúziával kötött adómegállapodások módosultak, az Egyesült Államokkal kötött új egyezmény hatályba lépése pedig az amerikai szenátus jóváhagyására vár - írták a közleményben.
   
A már módosított egyezmények mellett a többi között a Luxemburggal, Belgiummal, Svájccal, Ausztriával és Olaszországgal kötött adópaktumok módosítása is folyamatban van. A közeljövőben az előbb említetteken kívül Magyarország több más állammal kötött egyezményét tervezi újratárgyalni, valamint adóegyezmény megkötéséről tárgyal Irakkal, Szaúd-Arábiával, Ománnal és Panamával is - hívják fel a figyelmet.
   
"Magyarország kimagaslóan jó adóegyezmény-hálózattal rendelkezik: több mint 70 országgal van ilyen megállapodása, ami miatt vonzó célpont a nemzetközi viszonylatban működő cégek számára" - idézi a közlemény Szmicsek Sándort, a MAZARS adópartnerét.
   
A Mazars a világ 69 országában 13 ezer szakemberrel van jelen a könyvvizsgálat, a számviteli tanácsadás, az adó, jogi és tranzakciós szolgáltatások, valamint a pénzügyi outsourcing területén.
   
A társaság 1991 augusztusában nyitotta meg magyarországi irodáját, azzal a céllal, hogy segítse francia ügyfelei letelepedését Kelet-Közép-Európában. Azóta hazai ügyfélköre számos nemzetközi és magyar vállalkozással bővült, a cég pedig 110 szakemberrel jelenleg az ötödik legnagyobb könyvvizsgáló cég a magyar piacon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.