Két éven belül megszűnhet a szolidaritási adó

Keller: a kormány nem tér el a pályától

Jó esély van arra, hogy az államháztartás GDP arányos hiánya 2009-re 3 százalék közeli szintre csökkenjen az idei 4 százalék körüliről; a kijelölt pályától a 2010-es választások miatt sem tér el a kormány - mondta Keller László, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára.

2008.06.12 12:30MTI

Az államtitkár hangsúlyozta: csak a konvergenciaprogram keretein belül képzelhető el minden adóváltoztatás. Forrásként a gazdaságfehérítést, az adórendszer egyszerűsítését, a kiadások mérséklését jelölte meg. A lehetséges irányok között említette a szolidaritási adó egy, vagy két éven belüli megszüntetését, a tételes egészségügyi hozzájárulás eltörlését, illetve a munkáltatói járulékok lehetőség szerinti csökkentését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.