17 százalékra

Szlovéniában csökkent a társasági adó

Szlovéniában a társasági adó az eddigi 20 százalékról 17 százalékra csökkent január elsejével, és mértéke a következő két évben további egy-egy százalékkal mérséklődik.

2013.01.02 15:13MTI

A társasági adó 3 százalékos csökkentéséről szóló törvénymódosítást még áprilisban fogadta el a ljubljanai parlament, amely arról is döntött, hogy 2015-ig 15 százalékra csökken az adó mértéke. 

A kormány szándéka szerint az adócsökkentés az üzleti szférában segíti a munkahelyteremtést, ami pedig az ország gazdaságának beindítását eredményezi. Janez Sustersic pénzügyminiszter közölte: az adómérséklés hatásaként 3-4 ezer új munkahely létrehozását várják a magánszektorban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.