Észak-Magyarországon

Fenyőfaárusokat is ellenőriznek a revizorok

A karácsonyi ünnepek előtt fokozottak ellenőrzi a fenyőfaárusokat is a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

2012.12.22 14:41MTI

A közlemény szerint a NAV - több alkalommal pénzügyőrökkel és a társhatóságok munkatársaival együttműködve - december elejétől az év végi ünnepekhez kötődő, összehangolt ellenőrzéseket folytat a kereskedelmi és vendéglátó szektorban, az észak-magyarországi régióban.
   
Miskolc központi piacán, a Búza térin a fenyőfa árusokat is ellenőrizték, a próbavásárlásokon vizsgálták a fák eredetét, a nyugtaadást. Az akciósorozatban a vendéglátó és a szolgáltatói szférát is kiemelten vizsgálják a hatóságok, így a hétvégi ellenőrzések már érintették a taxisokat és az éttermeket is.
   
Az ünnepek előtti ellenőrzések mintegy harmadában találtak szabálytalanságot a hatóságok: azok a vállalkozók, akik súlyos adózási kihágásokat - a bevétel eltitkolása, feketefoglalkoztatás - követtek el, százezer forint nagyságrendű bírságra és soron kívüli utólagos ellenőrzésre számíthatnak.
   
Az összehangolt akciósorozat az év hátralévő napjaiban tovább folytatódik a régióban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.