Átfogó ellenőrzés

Az adóhatóság fékezné meg az illegális fémkereskedelmet

Átfogó ellenőrzést kezd az illegális fémkereskedelem megfékezésére októbertől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2012.10.01 10:59Varga János

Suller György Attila őrnagy, a szervezet vám- és jövedéki szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a közép-magyarországi régióban fokozott közúti- és helyszíni ellenőrzésekre lehet számítaniuk még a törvényesen működő fémkereskedőknek is.

Kifejtette: az utóbbi időben megnövekedett fémlopások egyebek mellett a nagyobb közszolgáltatóknak - a MÁV-nak, a BKV-nak, az elektromos műveknek - okoznak jelentős károkat, ezért indítanak ellenőrzést az illegális fémkereskedelem megfékezésére, felderítésére és megelőzésére.

A NAV pénzügyőrei tavaly országszerte több mint ezer tonna fémet foglaltak le, és hatvankilenc illegális fémtelepet számoltak fel - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.