Vádemelés a trükkös ügyvéddel szemben

Többtonnás munkagépeket tudott titokban tartani a NAV előtt

Vádemeléssel zárta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azt a nyomozást, amit egy kecskeméti ügyvéddel szemben, csődbűncselekmény miatt indított.

2012.06.13 09:55HavariaPress

Több mint 10 éve alapított építőipari céget egy kecskeméti férfi és ügyvéd ismerőse. A társaságban az ügyvéd papíron csak tagként szerepelt, de mintegy öt éve kizárólag ő látta el a kft. irányítását. A cég tartozásainak felhalmozódása miatt a kft. felszámolását elrendelte a bíróság, és a hitelezők bejelentették igényüket. A felszámoló számára kiderült, hogy a cég tulajdonában nagy értékű munkagépek vannak, amiket az ügyvéd nem adott át, meghiúsítva ezzel a hitelezők 43 millió forintos tartozásának megfizetését, ezért a felszámoló feljelentést tett a NAV-nál. A pénzügyi nyomozók a házkutatás során olyan könyvelési adatokra bukkantak, amelyekből egyértelművé vált, hogy az építőipari kft. további 60 millió forinttal is rendelkezik, amit az ügyvéd szintén eltitkolt. A pénzügyi nyomozók a csődbűncselekmény gyanúja miatt indított nyomozást a napokban vádemeléssel lezárták, és az ügy iratanyagát megküldték a Kecskeméti Városi Ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.