Ketten már előzetesben vannak

Hétszázmilliós áfa-csalás gabonával

Hétszázmillió forintra tehető annak az áfa-csalásnak az értéke, amelynek elkövetőit csütörtökön fogták el a vámnyomozók.

2012.06.08 08:35MTI

A Kisalföld című lap pénteki számában olvasható volt, hogy egy szlovákiai nő magyarországi cége gabonát vásárolt a szomszédos államból, és visszaigényelte az általános forgalmi adóját, majd ismét értékesítette a terményt egy olyan vállalkozónak, aki továbbadta az asszony szlovákiai cégének. A cikk szerint a magyarországi vállalkozás mintegy 600, a szlovákiai 100 millió forintnyi adó be nem fizetéséért tehető felelőssé.

A lap úgy tudja: csütörtök hajnalban három embert állítottak elő az üggyel kapcsolatban, kettejüket már előzetes letartóztatásba is helyezte a bíróság, a kárból mintegy 220 millió forintnyi már megtérült készpénzben, illetve ingatlanban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.