Kis szakadárok

Leválna Gyulafirátót Veszprémről - sokallják a telekadót

Leválna Gyulafirátót Veszprémről, mert a városrész lakói sokallják a január elsején bevezetett telekadó mértékét.

2012.01.11 10:36MTI

Az egykor önálló, ma 3500 lakosú településen élők arra kérték Czaun Jánost, a a részönkormányzat vezetőjét, hogy hívjon össze falufórumot, ahol eldöntik a kérdést; ezt a veszprémi önkormányzati képviselő január 24-re hirdette meg.

Tájékoztatása szerint a január elsején hatályba lépett telekadó négyzetméterenként 120 forint; Gyulafirátóton - amely jellemzően családi házas övezet - a telkek átlagos mérete ezer négyzetméter.

A megyeszékhelyen három övezetet különböztetnek meg telekadó szempontjából, a legolcsóbb a gyulafirátóti - jegyezte meg Czaun János, hozzátéve, hogy az elszakadás kérdésében a többség akaratát támogatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.