Aratott a NAV

A virágpiacokon razziáztak az adófináncok

Számla a tulipán után - nekiment a virágosnéniknek a NAV?

2011.10.26 12:24ma.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a nagybani virágpiacokra szálltak rá: a pénzügyőrök és az adóellenőrök két nap alatt mintegy 200 vizsgálatot végeztek, amelyek gépjárművek ellenőrzésére, foglalkoztatottak bejelentésére, árueredet vizsgálatára, illetve nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésére irányultak - írja közleményében a NAV.

A vizsgálat során a szállítókat a Bevetési Főigazgatóság Járőr Igazgatóságának munkatársai nézték át, ellenőrizték az árukísérő okmányok (számla, fuvarlevél) meglétét és szabályosságát.

"Az adóhatóság több esetben tapasztalta, hogy a kamiont úgy rakodták le belföldön, hogy a fuvarokmányokon külföldi útvonal szerepelt, vagy az árut nem a belföldi úti célként megjelölt helyen, hanem valahol máshol pakolták ki. Előfordult olyan eset is, ahol több százezer forint készpénzes vásárlásról nem állítottak ki számlát. A kimenő forgalomellenőrzése miatt több sofőr visszafordította kamionját a hiányosságok pótlása érdekében" - tartalmazza a közlemény.

Az eljárásban résztvevő végrehajtók az adótartozással rendelkező vállalkozásoknál helyszíni végrehajtást végeztek. Volt olyan eset, ahol a fennálló adótartozás fejében nemcsak készpénzt, hanem 11 millió forint értékű árukészletet is lefoglaltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.