Bukta vagy kasszasiker várható?

Titkokat tudhatunk meg Szikora Robi életéből

Szikora Robi élettörténete felkeltette Neményi Ádám figyelmét, aki több magyar film producereként is ismert.

2009.12.01 16:30Napi Ász/ma.hu

Ádám úgy döntött, hogy ő bizony megfilmesítené Robi életét és lerántaná a fátylat pár olyan titokról, amit eddig senki nem tudott az énekesről. A filmben fény derülne arra is, hogy miért volt harag sokáig Fenyő Miki és Robi közt, illetve, hogy Szikora miért intett búcsút anno a Hungáriának.


"Akik ismerik az életemet, azok tudják, hogy a legjobb forgatókönyvírók sem tudnak olyan kalandos történeteket írni, mint ami velem és az R-GO-val az elmúlt 25-30 évben megtörtént" - nyilatkozta a zenész a Napi Ásznak. Akkoriban Robi új zenekart akart alapítani, melyben végül Környei Attila barátja állt mellé, aki abban az időben épp el akarta hagyni a pályát.

Az új zenekarban Robi punkzenét szeretett volna játszani és a Zoo nevet vette volna fel az együttes, de ez nem jöhetett létre, hiszen volt már ilyen névre hallgató banda, így maradt az R-go. Az R betű Robi nevéből jött a go pedig az angol gyerünk szóból. Az együttes neve így nem más, mint Szikora ösztönzője, azaz gyerünk Robi! A csikidam meg a katonai stílus már csak hab volt a tortán, ami a 80-as évek legjellegzetesebb magyar slágereit jelentették

Szikora megszédült

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.