Robi arcán valahogy nem fog az idő...

Szikora: elképesztően beképzelt voltam!

Nincsenek sztárallűrjei, pedig több évtizede az egyik legnagyobb sztár hazánkban. Szikora Robi mélyen vallásos, aki alig enged bepillantást a magánéletébe. A Kiskegyeddel most kivételt tett.

2009.08.17 19:10ma.hu

- Negyven év után még mindig zsúfolt a naptárad?

- Rengeteg a fellépés. Vannak kicsi falvak az országban, ahol nem tudják megvenni a koncertet, de oda is el kell menni. Ilyenkor nem viszem a zenészeket, csak a két gidát. Elmegyek olyan helyre is, amiről még sose hallottam. Legutóbb Taktaharkányban, Bakonyszombathelyen jártam, úgy vártak, mint a Messiást. Ugyanannyi pluszt kaptam tőlük, mint egy nagy koncerten.- írja a Kiskegyed.

- Hihetetlen a közvetlenséged, hogy nem szálltál el.

- Láttál volna 1972-ben, amikor a Fermben játszottam... Akkor elképesztő beképzelt voltam. Azt éreztem, hogy én vagyok mindenben a legjobb. Úgy is hívtak a Hungáriában, hogy „kisgizda”! De rájöttem, hogy ez a szakma olyan, mint a boksz: nem az számít, ki tud nagyokat ütni, hanem hogy hányszor tudsz a padlóról felkelve nyerni.

- Hogy bírod energiával?

- Az tart egyensúlyban, hogy mindennap templomba járok, és minden másnap teniszezem.

- Kaptál ajánlatokat külföldről. Soha nem akartad elhagyni az országot?

- Dehogynem, mikor ‘82-ben meghívtak Amerikába Szűcs Jutkával. Ő nyert az én dalommal fesztiváldíjat. Azt mondták, hogy maradjak ott számokat írni, mesés összegekért. Vihettem volna a feleségemet, házat béreltek volna nekünk. Akkor megszédültem! Odáig tartott, míg felszállt a repülő... Akkor azt mondtam magamnak: ébredj már fel! Hogy hagynám itt a hazámat, nem véletlenül születtem ide! Amerikában nekem kicsit minden műanyag, az ízektől kezdve az érzelmekig.

- Vannak rajongók, akiket évtizedek óta csápolnak az első sorokban?

- Akik akkor voltak nagy rajongók, mikor berobbant a csikidam, már csak az utolsó sorban ülnek, talán az unokájuk fogja a kezüket. Az a csodálatos, hogy mindig jönnek az újabb fiatalok, és kiabálnak az első sorban. Úgy látom, a lányok nem csak azért állnak ott, mert jó a zene, hanem tetszeni is tudok nekik - ebben a korban is. Jóképű srác maradtam.

- Miből veszed észre, hogy tetszel a nőknek?

- A rajongók 90 százaléka csaj. Vannak, akik évek óta járnak minden bulira, én ugyanazokat a számokat játszom, ezért eljönnek több száz kilométerről. Hiába jó az a szám, miért jön el újra? Csakhogy bele nézzek a szemébe.

- Ez jóleső érzés.

- Egyre jobban esik... - Gondolom, feleségednek hűséget fogadtál, de vakságot nem.

- Mi, az, amit először megnézel egy nőn?

- Úgy nézem a nőket, hogy mennyire gyönyörű teremtmény a férfi szemében. De soha nem gondolom tovább, hogy mi is lehetne…

Szikora Robi nem ölne meg senkit...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.