"Jó kép lesz, csinálja csak meg!"

Kígyóval szelfizett, most kómában a turista

Egy kígyótulajdonos beszélte rá a turistát, hogy sokkal hatásosabb lesz a szelfije, ha a hüllő is a képen van, ám az váratlanul belemart az asszonyba - most élet-halál közt lebeg.

2014.08.13 19:29ma.hu
Fotó: Wikipedia

Letartóztattak egy férfit Oroszországban, miután kiderült, hogy rendszeresen kínálgatta a turistáknak a kobráját, hogy azzal fényképezzék magukat, csakhogy a halálos veszedelmet jelentő kígyó most meg is mart egy nőt. Az esetre úgy derült fény, hogy az áldozat kómába esett és kórházba került, állapota jelenleg is válságos és nem tudni, túléli-e a gyilkos támadást.

A rendőrség szerint a 34 éves Oliver Matvejev már évek óta kínálgatja a kígyót a fotózkodáshoz, de mint bevallotta, csak a közelmúltban tért át arra, hogy a népszerű trendnek megfelelően szelfikhez is "kölcsön adja" a hüllőt. Az ország déli részén fekvő Dermontovo közelében húzódó Kuban folyó kedvelt turistaközpont, a folyóparton épp ezért Matvejev lelkesen agitálja az odalátogatókat egy kígyós fotó készítésére. "Nem értem, a kígyó még sosem harapott meg senkit" - mentegetőzött a mostani eset után.

A rendőrséget viszont ez nem hatotta meg, és a kómában lévő nőn sem sokat segít, hogy ő az első áldozat, ezért a férfit letartóztatták. Bűneit súlyosbítja, hogy nem gondoskodott a kobra marása elleni szerről és a kígyó méregmirigyét sem ürítette előírásszerűen. A rendőrség feltételezi, hogy nem rendelkezik a kígyó tartásához szükséges engedélyekkel sem. Most azon aggódhat, hogy a meg nem nevezett fiatal nő nehogy meghaljon, mert akkor legjobb esetben is gondatlan emberöléssel fogják megvádolni, de könnyen lehet belőle gyilkossági vád is - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.