Elkésett az ellenméreg

Matekvizsga közben mart halálra egy kobra egy kisfiút

Tehetetlenek voltak az iskola tanárai, amikor a 12 éves kisfiút matematikadolgozat közepén megmarta egy kobra. Az ellenméreg nem érkezett meg időben, a gyermek belehalt a kígyómarásba.

2013.04.10 08:17ma.hu

Izzanak a kedélyek az indiai Manegaon Kalan faluban és a helyi iskola vezetői komoly nyomás alatt vannak, amióta egy 12 éves kisfiú egy matematika vizsga közben az életét vesztette. Lokesh Havah a dolgozata felénél tartott, amikor az osztályterembe észrevétlenül bekúszott egy halálos mérgű kobra és megharapta a lábát. A gyerek még azelőtt belehalt a gyilkos marásba, mielőtt az ellenmérget beadhatták volna neki - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Az iskola vezetői azért érezhetik magukat úgy a vizsgálat közben, mintha kivégzőosztag előtt állnának, mert kiderült, hogy az épület annyira leromlott állapotban volt, hogy körös-körül lyukak tarkították a falakat, ezeken át nemcsak a kígyók, de skorpiók és más potenciálisan halálos lények is könnyedén bekúszhattak. A vizsgát felügyelő négy tanárnak ráadásul kötelessége lett volna ellenőrizni még a vizsga megkezdése előtt, hogy a teremben nincsenek kígyók.

A kobrát később egy kígyóbűvölő segítségével sikerült elfogni, ekkor tudták a fajtáját is azonosítani. "Az iskolát, ahol az incidens történt, már korábban rozogának minősítettük és körülbelül hat hónappal ezelőtt írtam a fő felelősnek, hogy megkérdezzem, milyen intézkedéseket terveznek. A mostani vizsgát a helyszűke miatt néhány más helyen is tartották, az én tudtom és engedélyem nélkül" - közölte az iskola szóvivője, Dhunendra Bisen.

Az oktatási tisztviselők közben hozzájárultak, hogy a gyermek családjának kártérítést fizessenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.