Aki felismeri, jutalmat kap

Körözik a biciklist: "Hogy nézett ki? - Kék volt a háta!"

Körözést adtak ki egy cserbenhagyásos bringás ellen az osztrák rendőrök, bár az azonosítás kissé nehézkesnek tűnik a tettesről közzétett fotó alapján: csak a háta látszik, amint a biciklije fölé hajol.

2014.04.18 08:42ma.hu
Fotó: Private

Felismeri valaki a képen látható kerékpárost? Az jó, mert akkor máris számíthat 200 euró jutalomra, no meg az erkölcsi elismerésre, hogy segített elkapni egy cserbenhagyásos gázolót. A biciklist egy osztrák nyugdíjas és a rendőrség is keresi, előbbi ráadásul ezzel a képpel körbeplakátolta a Lobau at Orth természeti park környékét, ahol a baleset történt.

A bécsi nyugdíjas elmondta, hogy békésen sétálgatott a feleségével, amikor egy vandál elütötte őket a biciklijével, ám ahelyett, hogy segített volna, csak odakiáltotta a nevét, majd felpattant a biciklijére és már ott sem volt. A földön fekvő nyugdíjasnak még volt annyi lélekjelenléte, hogy előkapja a telefonját, azzal készítette a biciklisről az itt látható fotót, és felajánlotta a busás jutalmat a nyomravezetőnek.

A férfinak egyébként a balesetben eltört a keze, felesége pedig a lábán szerzett vágásokat és zúzódásokat. A kiérkező mentők mindkettőjüket kórházba szállította, most pedig a forgalmas kerékpárút mentén mindenütt a kék melegítőbe bújtatott gázoló hátát lehet látni, hátha valaki ez alapján azonosítani tudja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.