Érdekes malőr

Helikopterrel fújták le a jégről az odafagyott őzet

A helikopter propellere keltette légörvénnyel fújtak le a jégről egy ráfagyott őzet egy észak-németországi tavon, megmentve ezzel az állat életét.

2012.12.10 07:29MTI

Az eset Schleswig-Holstein tartományban történt szombaton. A lübecki rendőrség tájékoztatása szerint a rendőrök előbb egy gumicsónakkal akarták partra hozni az őzet, de végül úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak emberéletet. Elvetették azt az ötletet is, hogy egy vadásszal lövessék le az állatot - megelőzve kínhalálát -, mert a golyók embereket is eltalálhattak volna a tó túlsó partján.

Végül a balti-tengeri őrjáratról visszatérő rendőrségi helikopter pilótájának támadt az az ötlete, hogy a maga körül szélvihart keltő légi járművel egyszerűen "leolvasztja" a jégről az odafagyott őzet.

Gépével ügyesen manőverezve a pilótának sikerült is "partra fújnia" az állatot, amely teljes épségben szökkent tova a vadonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.