Felszállás után halt meg az útitársa

Visszakapta a jegyár felét, mert egy hulla mellett repült

A repülőjegy árának mintegy felét kapta vissza az az utas, akinek egy halott szomszédságában kellett átvészelnie egy hosszú utat. Utastársa a felszállás után vesztette életét.

2012.06.25 13:29ma.hu

Lena Pettersson, a svéd rádió 34 éves riportere mintegy 50 százalékos jegyár-visszatérítést kapott, miután arra kényszerült, hogy a Kenya Airways járatán Amszterdamból Tanzániáig egy halott mellett utazzon. A riporternő mellett ülő 35 éves férfi röviddel a felszállás után jelezte, hogy rosszul van, és bár megpróbáltak segíteni rajta, röviddel később elhunyt.

"Szívmasszázst is kapott, de nemsokára meghalt. A jelek szerint az utaskísérők nem tudtak mit tenni, én pedig ott maradtam a mellette lévő ülésben" - mesélte Pettersson. "Nem volt valami kellemes élmény, de nem olyan vagyok, aki nagy felhajtást csinál az ilyesmiből. Csak akkor kaptam vissza a jegyárat, amikor úgy éreztem, hogy ez tényleg elfogadhatatlan, és panaszt tettem" - fűzte hozzá.

E-mailt írt a repülőtársaságnak, melyben leírta, hogy "elégedetlen" volt a repülés körülményeivel, végül 5000 svéd koronát kapott vissza, ami nagyjából az eredeti jegyének felét tette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.