Egy zsáknyi robbanószert találtak a férfinél

"Bíró úr, esküszöm, kolbásznak hittem a dinamitrudakat!"

Azzal védekezett egy férfi, amikor megtalálták nála a dinamitrudakkal teli zsákot, hogy azt hitte, egyszerű házikolbászt adtak neki át fizetségképp egy korábbi jótettéért.

2012.06.04 07:29ma.hu

Egy egész zsáknyi dinamitrudat találtak a rendőrök a svéd Liam Bengtssonnál, amikor nem részletezett okok miatt házkutatást tartottak nála: a robbanószerkezet összesen több mint négy kilogrammot tett ki. Az 50 éves férfi azonban a malmöi bíróságon azzal védekezett, hogy úgy tudta: kolbász van a zsákban, amit fizetségképp kapott valakitől még korábban.

A bombaszakértő a tárgyaláson elmondta a bírónak, hogy ezzel a mennyiséggel az utca nagy részét a levegőbe lehetne röpíteni, Bengtsson mégis mindössze 60 napos börtönnel fizetett a szabálysértésért, miután bebizonyosodott, hogy korábban nemcsak birtokolt, de valóban használt is efféle robbanóanyagokat, amikor télen a vastag jégen halászott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.