Oroszországba tart?

Párizsban bujkál a kanadai hulladaraboló

A francia rendőrség bizonyos abban, hogy a kanadai hulladaraboló az elmúlt napokban Párizsban járt - közölték vasárnap rendőrségi források.

2012.06.03 18:24MTI

A világszerte körözött 29 éves Luka Rocco Magnotta néven ismert egykori biszexuális pornósztárt azzal gyanúsítják, hogy május 24. és 25. között megölt egy kínai egyetemistát Montrealban, majd különböző testrészeit később postán elküldte a kanadai liberális és konzervatív pártok székházába.

"A nyomozók bizonyosak abban, hogy a hulladaraboló a Párizs környéki Ile-de-France régióban van vagy volt, és mindenekelőtt a fővárosban, legalábbis péntek óta" - mondta a rendőrségi forrás több szemtanúra és más bizonyítékokra hivatkozva. A rendőrök a nyomozás részeként az elmúlt napokban két hotelt és egy bárt is átkutattak a Párizs északi részén található Batignolles negyedben.

A kanadai rendőrség azt feltételezi, hogy Magnotta május 26-án repülővel menekült el hazájából Franciaországba. A kanadaiak először azt közölték, hogy a feltétezett gyilkos esetleg Kelet-Európában kereshetett menedéket, de azt sem lehet kizárni, hogy álnéven visszatért Kanadába. A kelet-európai szál azért merült fel, mert Magnotta Vladimir Romanov álnéven is ismert, illetve honlapján több orosz nyelvű bejegyzés is található.

"Nem korlátozhatjuk a keresést egyetlen országra. Európában útlevél nélkül is simán át lehet menni egyik országból a másikba" - hangsúlyozta a kanadai rendőrség. Egy magas beosztású francia rendőr viszont már pénteken kijelentette az amerikai Huffington Post című hírportálnak: "biztos benne", hogy Magnotta Franciaországban van, egy kollégája pedig elárulta, hogy a pornószínész a múlt hét végén, mielőtt fény derült volna a bűntényre, Montrealból Párizsba repült.

A kanadai média úgy értesült, hogy Luka Rocco Magnotta korábban már többször is járt Franciaországban. Ennek bizonyítékára olyan fotókat mutattak be, amelyen 2010-ben az Eiffel-torony vagy a Moulin Rouge előtt látható.

A montreali Concordia Egyetemen tanuló 32 éves kínai Jun Lint május 24-én látták utoljára a barátai, amikor a férfi partit rendezett a saját lakásán. A rendőrség szerint a feltételezett gyilkos valószínűsíthetően ismerte az áldozatát. Magnotta lakásában a rendőrök vért találtak az ebédlőasztalon, a hűtőben és a fürdőkádban is. A volt pornósztár egy 10 perces videót is feltöltött az internetre a gyilkosságról és az áldozat feldarabolásáról. A rendőrség megpróbálta eltüntetni a felvételt a világhálóról, de az felbukkant más oldalakon is. "Valószínűleg saját magát videózta. Rendkívül visszataszító" - közölte Ian Lafreniere, a montreali rendőrség szóvivője. Azt is elmondta, az áldozat egyes testrészeit még keresik. Évtizedek óta ez a legbrutálisabb bűnügy, amely Kanadában történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.