Eddig csalódottan nézegették az üres fészket

Tojással lepték meg a "nem meleg, csak egynemű" pingvinpárt

Hat éve minden tavasszal lelkesen raknak fészket, de aztán szomorúan nézi a két hímből álló pingvinpár, hogy nem terem költenivaló tojás benne. Az állatkert dolgozói ezért most meglepték őket eggyel.

2012.05.24 09:29ma.hu

Hat év kitartó reménykedés után végre szülőkké válhat az a pingvinpár, amely az egyik spanyolországi állatkertben él. Inca és Rayas tavasszal a többi szárnyashoz hasonlóan lelkesen kezdett bele a fészekrakásba, de aztán csak szomorúan bámulták, ahogy a többiek lerakják a tojást is és valamivel később egy új fióka kezd totyogni körülöttük, miközben nekik valahogy nem jött össze az a tojás.

Nem csoda: a pár mindkét tagja hím, bár az állatkerti gondozók nem győzik hangsúlyozni, hogy a látszat ellenére nem melegek, csak túlontúl jó barátságban vannak. Szívfájdalmukat látva idén végül úgy döntöttek az állatkert alkalmazottai, hogy megadják a várva várt boldogságot a párnak, így amikor elkészült a fészkük, akkor az emberek "csempésztek" bele egy igazi pingvintojást.

Inca és Rayas öröme azóta határtalan, és annak ellenére, hogy mindketten hímek, még a szülői feladatokat is lelkiismeretesen megosztják egymás közt: a tojáson Inca ül, ellenállva a vízbe mártózás kísértésének is, párja pedig kitartóan őrködik mellette és hordja neki az ételt.

A fióka születése júniusra várható, az időpont közeledtével Rayason egyre fokozódó izgatottságot figyeltek meg a gondozók, Yolanda Martin szerint ráadásul kifejezetten jó ötlet volt az ajándéktojás, mert véleménye szerint az évek óta tartó eredménytelen fészekrakási kísérletek nemcsak a páros boldogságát rombolták volna össze, de könnyen depresszióhoz is vezethetett volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.