Szegény madár a Másnaposok forgatásán érezte magát

Vád alá helyzeték a pingvinrablókat

Két walesi férfit helyzetek vád alá Ausztráliában, amiért betörtek egy vidámparkba és elraboltak egy törpepingvint.

2012.04.25 16:56Konrád - ma.hu

A 20 és 21 éves férfiak harmadik társukkal egy züllött éjszaka végén törtek be a queenslandi parkba, ahol állításuk szerint delfinekkel úszkáltak, majd magukkal vitték a hét éves Dirköt szállodai szobájukba.

A magát Rhys Jonesként megnevező egyik elkövető sajnálatát fejezte ki az eset miatt az Australian TV-nek adott nyilatkozatában: „Még mindig homályos az egész, de mindhármunk nevében szeretnék elnézést kérni, csak egy csíny volt, amivel túl messzire mentünk.”

A queenslandi rendőrség birtokháborítással, lopással és védett állat jogtalan birtoklásával vádolja a férfiakat.

Az aranypart közelében található Sea World jelentése szerint lakossági bejelentést kaptak egy pingvinről, akit valamilyen állat – feltehetőleg egy cápa – kikergetett a vízből a közeli torkolatnál, de később egy kutya visszakergette oda. Dirk sosem élt szabadon, nagy szerencse, hogy gyorsan a nyomára akadtak. A törpepingvin azóta visszakerült a kolóniájához, örömmel csatlakozva barátnőjéhez Peaches-hez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.