Nem a hideg ellen kell védeni a sarki madarakat

Pingvineknek köt pulóvert az állatvédő, kereken ötszázat

Nem a hideg elleni védelem miatt, sokkal inkább a tengerbe került olajszennyeződések további katasztrofális hatását megelőzendő fogott szapora kötögetésbe egy német nő.

2012.05.09 09:29ma.hu

Kereken ötszáz pulóvert készül megkötni egy német nő, a modellek viszont nem a kifutókon vagy az üzletekben keresendők: a kisméretű gyapjúholmit pingvinek fogják kapni, mégpedig olyanok, amelyeknek a bundájuk olajtól szennyezett. A tengeri madarak ugyanis csőrükkel próbálják megtisztítani magukat a ragacsos masszától, közben viszont a mérgező olaj bekerül a szervezetükbe és ettől elpusztulnak.

Az állatvédők abban reménykednek, hogy ha pulóvert adnak a pingvinekre, akkor azok kevesebb olajat esznek meg, bár kérdés, hogy vajon a gyapjúborítástól nem próbálnak-e majd megszabadulni. A kötőnőt Angelika Regensteinnek hívják, és azt is tudni lehet róla, hogy 64 éves és Hamburgban él. Modellként életnagyságú plüsspingvineket használ, és állítása szerint ha elég serényen járnak az ujjai, akkor két éjszaka is elegendő neki egy-egy pulóver megkötésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.