9500 embert alkalmaz

Megállapodott a GE a szakszervezetekkel a négynapos munkahétről

Megállapodott a szakszervezetekkel a GE Consumer & Industrial üzletága a négynapos munkahét magyarországi gyárakban történő bevezetésének feltételeiről - tájékoztatta szerdán az MTI-t közleményben a társaság.

2009.03.11 19:21MTI

A közlemény úgy fogalmaz: a munkaszerződésben előírtnál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatással a vállalat célja a munkahelyek megtartása a nehéz gazdasági környezet és a megrendelések visszaesése ellenére.

A négynapos munkahetet márciustól kezdődően terméktípustól, technológiától függően eltérő időpontokban vezetik be a nyolc magyarországi gyárban. A rövidebb munkaidő márciusban a gyártósorokon dolgozók közel 40 százalékát érinti, ezt követően az érintettek köre a megrendelések mennyiségétől függően változhat. A GE vezetősége és a munkavállalói képviselők az év során értékelik, illetve elemzik a rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás tapasztalatait.

A közlemény idézi Phil Marshallt, a GE Consumer & Industrial üzletág régióért felelős elnök-vezérigazgatóját, aki közölte: "Magyarország stratégiai központ a GE Lighting számára".

A gyártott termékek 98 százaléka exportra készül, a mélyülő gazdasági válság miatti megrendelés-visszaesés mellett a négynapos munkahét bevezetésének kulcsfontosságú szerepe van a munkahelyek megtartásában. A GE 1989 óta több mint 1,1 milliárd dollárt fektetett be Magyarországon, különböző üzletágaiban összesen 14.500 munkavállalót foglalkoztat.

A Consumer & Industrial budapesti regionális központjában, nyolc gyárában (a két budapestiben, továbbá Vácon, Ózdon, Hajdúböszörményben, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Kisvárdán) és európai technológiai központjában jelenleg 9500 embert alkalmaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.