Gyorsan reagáltak: mentőöv a vállalkozóknak

A vidéki önkormányzatok az iparűzési adót elengedik

Igen gyorsan reagáltak egyes önkormányzatok itthon a gazdasági válságra. Sorra dolgoztak ki terveket a krízis helyi kezeléséhez, egy részük már tavaly elkészítette saját csomagját.

2009.02.25 08:40Világgazdaság

Jellemzően a legkisebbek terheit igyekeznek csökkenteni a helyi iparűzési adó elengedésével, illetve a foglalkoztatást elősegítő támogatási konstrukciókat dolgoztak ki - derül ki a Világgazdaság összeállításából.
 
Kaposvárott tavaly 60 milliót adtak a városban működő kis és közepes vállalkozásoknak, a jövő évi költségvetésből pedig 430 milliót áldoznak közfoglalkoztatásra. Tatabányán a 2,5 milliós adóalapot el nem érő vállalkozásoknak elengedik az iparűzési adót, amellyel 4 ezer mikrovállalkozás helyzetén javítanak. 

A csoportos létszámleépítések kezelésére Szombathelyen a pályázatokon elnyert beruházások, valamint magánbefektetők ösztönzése mellett munkaügyi paktumot hoztak létre a létszámleépítések kezelésére. Ez egy három oldalú megállapodás a munkaadók, a munkavállalók illetve az oktatási rendszer képviselői között arról, hogy kölcsönösen segítik egymást a munkahelyek megtartása érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.