Közlekedés, fejlesztés

Öt év alatt 400 milliárd forint útfenntartásra

Általános karbantartásra, üzemeltetésre jövőre 13 milliárddal kap többet a közútkezelő.

2016.05.19 07:43MTI

A kormány legutóbbi döntése értelmében jövőre százmilliárd forintot fordítanak útfelújításra - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában.

A kormány öt év alatt négyszázmilliárd forintot biztosít a közútkezelő munkájához, a karbantartáshoz, üzemeltetéshez - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában szerdán. Tasó László közölte: általános karbantartásra, üzemeltetésre jövőre 13 milliárddal kap többet a közútkezelő.

Hozzátette, hogy 69 milliárd forintos útfelújítási programot indítottak, amelynek részeként hatvanhat helyen már dolgoznak, további ötvenkilenc helyen megkezdik a munkát idén, és őszre minden helyszínen befejezik. Hozzátette: a kormány legutóbbi döntése értelmében jövőre százmilliárd forintot fordítanak útfelújításra.

Kiemelte: a következő öt évben 943 kilométer út épül, ebből 550 kilométer gyorsforgalmi út. A cél, hogy legkésőbb az uniós ciklus végéig minden autópálya kiérjen az országhatárig - tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra is, hogy uniós forrásokból 2020-ig 465 milliárd forint jut útfelújításra és -építésre, de a hazai költségvetésből ennél nagyobb összeg, 750 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra, ebből jövőre 286 milliárd forintot használhatnak fel.

Vasúti fejlesztésekre 1100 milliárd forintot költhetnek a következő négy-öt évben - mondta Tasó László.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.