Fico elleni merénylet

Donald Tusk közzétette egy őt érintő, fenyegető poszt szövegét

Donald Tusk lengyel miniszterelnök közzétette csütörtökön egy olyan közösségi médiás poszt másolatát, amely őt fenyegeti, miközben a szlovák hivatali kollégája, Robert Fico elleni merénylettel kapcsolatos.

2024.05.16 21:01MTI

"A szlovákok tegnap megmutatták, mit kell csinálnunk Donald Tuskkal, ha ellehetetleníti a CPK-t" - írta valaki álnéven. Az újraközlés alatt Tusk megjegyezte, hogy az előző napi merénylet után sok hasonló posztot lehetett látni.

A CPK az a nemzetközi óriásrepülőtér, amelyet az előző kormány stratégiai beruházásként vett tervbe Varsó és Lódz város között, de ennek megvalósítását Tusk kormánya egyelőre nem hagyta jóvá.

A kormányfő bejegyzésére reagálva Adrian Zandberg, a Tusk vezette Polgári Platform (PO) egyik koalíciós partnerének, az Új Baloldalnak az egyik képviselője bírálta a PO-t is egy EP-választási kampányfilmje miatt.

"A ti kampányfilmjeitekben is halálfejek" vannak - írta Zandberg. A filmben a PO "Oroszország legnagyobb lengyelországi sikerének" nevezi a legnagyobb ellenzéki erőt, a Jog és Igazságosság (PiS) pártot. A videóban szó van a PiS 2015-ös "törvénytelen győzelméről", "a fehérorosz és orosz titkosszolgálatok növekvő befolyásáról", valamint a lengyel hadsereg korszerűsítését célzó beruházások PiS általi állítólagos leállításáról is. A film végén a PiS logója Oroszország címerévé alakul át.

A PO videóját Robert Biedron, az Új Baloldal társelnöke is bírálta az X-en. "Ez olaj a tűzre - különösen néhány órával a szlovák miniszterelnökkel szembeni merénylet után -, és nem old meg semmit Lengyelországban" - olvasható Biedron bejegyzésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.