Merénylet

Szerbiában elfogtak egy férfit, aki az elnök megölésével fenyegetőzött

A szerbiai államvezetés egyhangúlag kiállt a köztársasági elnök mellett, és arra szólította fel az illetékes szerveket, hogy lépjenek minél hamarabb.

2024.05.16 22:30MTI

Elfogtak egy zombori férfit csütörtökön, aki a közösségi médiában Aleksandar Vucic köztársasági elnök meggyilkolásával fenyegetőzött - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

A tárcavezető közölte, hogy a D.M. monogramú férfit 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, mert az államfő biztonsága ellen fogalmazott meg fenyegetést.

Aleksandar Vucic szerdán a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merényletkísérletet követően az X közösségi platformon azt írta, sokkolta a hír, hiszen Robert Fico Szerbia és az ő személyes barátja is. "Drága barátom, imádkozom érted és az egészségedért" - fogalmazott. Nem sokkal később, erre az üzenetre jött válaszként írta a Zomborban elfogott gyanúsított, hogy a történtek csak a Vucic elleni merénylet próbái voltak.

A szerbiai államvezetés egyhangúlag kiállt a köztársasági elnök mellett, és arra szólította fel az illetékes szerveket, hogy lépjenek minél hamarabb.

"Az ilyen szörnyű fenyegetések már jól ismert képletnek számítanak, a Szerbia számára rendkívül fontos és sorsdöntő pillanatokban próbálják meg megtörni Vucic elnököt, miközben ő harcol és emberfeletti erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy megakadályozza az ENSZ-t a Srebrenicáról szóló határozat elfogadásában, és megmentse a szerbeket attól, hogy népirtó nemzetként bélyegezzék őket meg" - fogalmazott Milos Vucevic miniszterelnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.