Az első három hónapban

Csaknem 50 milliárdos orosz külkereskedelmi többlet

Az orosz külkereskedelemben 49,8 milliárd dollár többlet keletkezett idén januártól márciusig, ami 15,2 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.

2013.05.21 05:29MTI

A hétfőn közölt információk alapján a külkereskedelmi forgalom 2 százalékkal 200,6 milliárd dollárra csökkent. 

Az első három hónapban az orosz kivitel 4,9 százalékkal 125,2 milliárd dollárra hanyatlott, a behozatal 3,4 százalékkal 75,4 milliárd dollárra nőtt. Az orosz külkereskedelem mintegy 50 százaléka bonyolódott az Európai Unióval az első negyedévben. 

Országokra lebontva Oroszország legfontosabb külkereskedelmi partnere Kína volt, majd Hollandia, Németország és Olaszország- így jön a sorrend.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.