Járatnyitás

Új kedvezményt vezetne be a Budapest Airport

A Budapest Airport akár már június 1-jétől bevezetheti a kisebb forgalmú útvonalakra 50 százalékos új járatnyitási kedvezményét.

2013.05.13 17:09MTI

A kontinens légiközlekedésének jövőjéről tanácskozik az iparág több mint ezer döntéshozója május 12-14. között a magyar fővárosban, a 8. Routes Europe konferencián, amelyet a Budapest Airport rendez a Magyar Turizmus Zrt.-vel karöltve. 

A Budapest Airport tájékoztatása szerint a kisebb forgalmú útvonalakra vonatkozó új járatnyitási kedvezmény tervezett bevezetéséről Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési üzletág-igazgatója beszélt a konferencia hétfői sajtótájékoztatóján. 

Ha a következő napokban megkapják a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) Légügyi Hivatalának jóváhagyását, akár már június 1-jétől is bevezethetik a kisebb forgalmú útvonalakra vonatkozó új járatnyitási kedvezményt - írja közleményében a Budapest Airport.
 
Kam Jandu kiemelte, hogy a Budapestről hiányzó, de kisebb utasforgalmú útvonalakon kívánnak 50 százalékos díjkedvezményt adni a légitársaságoknak, és elég csak heti két, három vagy négy napon üzemeltetni a járatot. 

Eddig a légitársaságok egyedül viselték a járatnyitással együtt járó üzleti kockázatot, most a kedvezmény bevezetésével szeretnék ezt a kockázatot megosztani a repülőtér és a légitársaságok között - hangsúlyozta. A hazai és külföldi újságírók előtt Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója arról beszélt, hogy független piaci elemzők szerint a magyar gazdaság 2015-től az EU-s átlagot meghaladó mértékben gyarapodhat, ez pedig a légiközlekedés dinamikus fellendülését is magával hozhatja - olvasható a Budapest Airport közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.