New York, Toronto, Bangkok...

Újabb járatokért lobbizik a Budapest Airport

A meglévő járatok kapacitásának bővítéséért, a járatok sűrítéséért és új repülőjáratok beindításáért lobbiznak a légitársaságoknál a Budapest Airport (BA) légiközlekedési üzletágának vezetői Berlinben, a legnagyobb európai turisztikai szakvásáron.

2013.03.07 17:27MTI

A BA középtávú céljai között szerepel, hogy a következő években ismét legyenek interkontinentális járatok Budapestről. A tervek között olyan úti célok beindítása szerepel, mint New York és Toronto Észak-Amerikában, vagy Peking és Bangkok az ázsiai kontinensen. 

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. a Magyar Turizmus Zrt.-vel (MT Zrt.) közösen igyekszik bővíteni a beutazó idegenforgalmat Magyarországra az immár 47. alkalommal megrendezett berlini nemzetközi turisztikai börzén (International Tourismus Börse - ITB). 

A BA közleménye szerint a börze jó alkalom szakmai találkozók lebonyolítására is: a Budapest Airport légiközlekedési igazgatóságának munkatársai ilyenkor már a jövő évre tervezett járatnyitások esélyeiről, az új úti célok bekapcsolásáról folytatnak egyeztetéseket. Ennek érdekében egyre nagyobb erőfeszítéseket kell tenni, mert Európán belül – egy friss szakmai előrejelzés szerint – 2013-ban megtorpanhat a légiközlekedés bővülése - mutat rá a Budapest Airport. 

A börzén a Budapest Airport hagyományosan az MT Zrt. standján jelenik meg a többi hazai turisztikai kiállítóval együtt. A közlemény szerint a március 6. és 10. között megtartott rendezvényen - amelyen az idén Indonézia volt a díszvendég - 160 ezer négyzetméteren 180 ország közel 11 ezer kiállítója vett részt. 

A vásáron 110 000 szakmai vendég találkozik egymással, a turisztikai szervezetek, a légitársaságok és repülőterek, az utazási irodák, légitársaságok, szolgáltatók és még sokféle más cég képviselői. A Budapest Airportnál a szakmai látogatók és az érdeklődők egyformán kaphatnak információt a budapesti légikikötő szolgáltatásairól, az innen repülő légitársaságokról és Magyarországról, mint vonzó turisztikai célpontról.
 
A közlemény idézi Jost Lammerst, a BA vezérigazgatóját, aki kiemelte: kollégáival számos megbeszélésen vettek részt, ahol arról igyekeztek meggyőzni partnereiket, hogy bővítsék járataikat Budapestről, ezzel is növelve a beutazó turizmust Magyarországra.
 
"Ezért is veszünk részt közösen a Magyar Turizmus Zrt.-vel ezen a kiállításon. Közös stratégiai célunk, hogy minél több légitársaság tegye elérhetővé a magyar fővárost, szerepeljünk a 2013-as téli menetrendjükben és a távolabbi jövőben is” - jelezte Jost Lammers.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.